Ξεβούλωμα νεροχύτη με οικολογικό τρόπο

Όταν ένας άνθρωπος έχει οικολογική συνείδηση, ψάχνει για οικολογικούς τρόπους καθαρισμού και ξεβούλωμα νεροχύτη, χωρίς χημικά, φιλικούς προς το περιβάλλον. Διαβάσαμε αρκετά, μιλήσαμε με γνωστή αποφρακτική εταιρεία της Αθήνας (Αποφράξεις Βούλα) και καταλήξαμε στους εξής εύκολους τρόπους για ξεβούλωμα νεροχύτη με οικολογικό τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο 2 φυσικά συστατικά.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με δύο οικολογικούς τρόπους

Με τα χρόνια είχα πολλές δυσάρεστες εμπειρίες με βουλωμένους αγωγούς, γι’ αυτό και σήμερα είμαι πολύ προσεκτική σε ό, τι ξεπλένω στον νεροχύτη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνω στο ρύζι, τα κελύφη αυγών, στις φλούδες λαχανικών, κλπ.

Μερικά χρόνια πριν πάρω το μάθημά μου για ξεβούλωμα νεροχύτη και απόφραξη αποχέτευσης, έκανα την όχι και τόσο έξυπνη κίνηση να αδειάσω λαδερό φαγητό με όσπρια στον νεροχύτη μου. Φυσικά και εξαφανίστηκαν από το οπτικό μου πεδίο, αλλά ήταν ακόμα εκεί! Η κορύφωση ήταν όταν άνοιξα το νερό στον νεροχύτη να τρέξει. Απλώς έμεινε εκεί σαν να με κοροϊδεύει!

Ήμουν ευγνώμων που ο σύζυγός μου έλειπε εκτός λόγω δουλειάς εκείνη την εποχή, γιατί θα άκουγα πολύωρο κήρυγμα, αν ερχόταν και έβλεπε αυτό το συμβάν! Έτσι, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προσπαθήσω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα, αποφάσισα να δοκιμάσω μια μέθοδο που είχα διαβάσει στο διαδίκτυο για ξεβούλωμα νεροχύτη με οικολογικό τρόπο.

Και μαντέψτε! Δούλεψε! Τόσο η ορθή κρίση όσο και ο φόβος του κηρύγματος αποδείχθηκαν καταλυτικά εκείνη την ημέρα. Το μυστικό της μεθόδου που χρησιμοποίησα είναι η αντίδραση που διοχετεύεται μεταξύ ξιδιού και μαγειρικής σόδα. Η αντίδραση με φυσαλίδες βοηθά στη διάλυση ό, τι μπορεί να φράξει τους σωλήνες σας, και στη συνέχεια, το ζεστό νερό ξέπλυνε το φράγμα μακριά.

Ένας απλός τρόπος για ξεβούλωμα νεροχύτη  με οικολογικό τρόπο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • Μία τάπα
  • Βραστό νερό

Οδηγίες:

Βήμα 1 – Προσθέστε ξίδι και μαγειρική σόδα

Ρίξτε το ξίδι μέσα στην αποχέτευση του νεροχύτη σας. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τη σόδα ψησίματος στην αποχέτευση και τοποθετούμε γρήγορα το βύσμα αποστράγγισης στην αποχέτευση. Κρατήστε το στη θέση του έως ότου υποχωρήσει η διόγκωση.

Βήμα 2 – Περιμένετε

Αφού σταματήσει η διείσδυση, αφήστε το νεροχύτη αχρησιμοποίητο για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3 – Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

Μετά από 30 λεπτά, βράστε νερό με βραστήρα ή κατσαρόλα. Αφαιρέστε το βύσμα αποστράγγισης από τον νεροχύτη και ρίξτε το βραστό νερό μέσα στην αποχέτευση. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να ξεπλυθούν τυχόν φράγματα, καθώς και η υπόλοιπη μαγειρική σόδα και ξίδι.

Η αποχέτευση σας πρέπει να ρέει ελεύθερα!

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία και την εμπειρογνωμοσύνη ενός αδειούχου υδραυλικού ή μιας αποφρακτικής εταιρείας (Αποφράξεις Βούλα) σε περίπτωση πραγματικά σοβαρής υδραυλικής ανάγκης, αλλά για μικρότερα θέματα, όπως ξεβούλωμα νεροχύτη ή τουαλέτας μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα μόνοι σας.

Διαβάστε περισσότερους τρόπους για ξεβούλωμα νεροχύτη: